onewayticketasia.blogg.se

Men en enkelbiljett i våra händer beger vi oss till Asien och vårat hittills största äventyr. Följ oss vettja :)

Tonsai beach ---> Phuket

Kategori: Allmänt

 

Tjoho!


Då har vi tagit oss till Thailand, där vi äntligen hittat lite blå himmel och sol efter tre veckor av lite för mycket moln. Vårat första stopp blev Krabi, en halvstor stad på sydvästra kusten, där det är mer svenskar än Thailändare.. Vi spenderade en natt i Krabi eftersom bussresan tog längre tid än väntat (skräll..), men lämnade det sedan direkt nästa morgon.

Tonsai beach, rekommenderat av Niklas, blev vårat nästa stopp. Vilket visade sig vara ett bergsklättrings-mecka. Höga & fina berg omringade stranden, och bergsklättringssugna turister omringade bergen. Så varför inte testa på det? Nästa dag beställde vi en halvdags klättringskurs på 4 timmar, vilket räckte gott och väl för våra armar och ben (; Det var jätte jobbigt och svårt men himla roligt och jätte kul att ha fått testa på det! Vi hade båda ganska (o)härlig träningsvärk dagen efter.. Ön hade inte så jätte mycket mer att bjuda på så vi bestämde oss för att fortsätta och nästa stopp blev Phuket, där vi befinner oss nu. Vi tog oss ut till västkusten av Phuket och hamnade i en jätte mysig by. Här bor vi i rena ”lyxrummet” jämfört med hur vi bodde i Tonsai… Vår bungalow hade hål lite här & där, en toalett som inte gick att spola och krypp & kackerlackor överallt. Tacka vet jag myggnät som gjorde att man kände sig någorlunda trygg under natten!! Vi betalar nu lika mycket för ett jätte fräscht rum som ligger centralt. Välbehövligt kände jag efter tre nätter i vildmarken (; 

I Phuket har vi hyrt moped i två dagar och susat runt ön på jakt efter fina stränder eller bra shopping. Simon har även varit och hos skräddaren och beställt en kostym. Resultatet blev kanon, en riktigt stilig man (: Jag passade också på att sy upp en jätte fin kavaj och ett par kortbyxor, blev också jätte nöjd!
Idag ska vi slappa på stranden (igen), och imorgon åker vi längre upp i landet, till Koh Tao, närmare bestämt. Där hoppas vi på 3 dagars koralldykning innan vi måste dra oss upp mot Bangkok för att hinna med vårat flyg ut ur landet den 12e (: 

Puss&kram

 

Kommentarer

  • Mamma Camilla säger:

    Hallo there duds ;)

    Härligt att återigen få en sammanfattning av era äventyr :) Jag har ju den äran att få ta del av den längre variante via Skype och Facebook också så det känns som jag får vara med och uppleva er resa, på ett visst vis, även om kylan och den grå vardagen gör sig påmind lite väl mycket ibland...

    Fortsätt ha kul och prova saker ni drömt om men också sådant som ni inte visste att ni skulle prova. Att dyka med tuber kanske går bättre än fridykningen, Jennifer ;)

    Kramar i massor <3

    2013-03-04 | 21:34:39

Kommentera inlägget här: