onewayticketasia.blogg.se

Men en enkelbiljett i våra händer beger vi oss till Asien och vårat hittills största äventyr. Följ oss vettja :)

ONE more week to go!

Kategori: Allmänt

Hej alla fina! 
 
Hoppas att allt är bra med er där hemma. Vi saknar er alla himlans mycket, men nu är det verkligen inte länge kvar innan vi är på svensk mark igen. För jag har en svag aning om att de sista månaderna kommer gå så otroligt fort, vilket även de 7 månaderna vi spenderat här har gjort. Nu har vi jobbat på Opah i ett halvår och det var över en månad sen vi hade våra älskade mammor och Sam var här, och om en vecka gör vi sista jobbdagen och packar väskorna för att styra mot Nya Zeeland!!! Kan inte fatta att vi verkligen ska åka dit. Har varit vår dröm länge att få komma till detta fantastika land, så kan knapt bärga mig tills vi landar :D
Dock kommer det vara jobbigare än jag trodde att lämna det här stället. Det har varit vårt hem det senaste halvåret och ska jag vara ärlig så hade vi inte kunnat önskat oss något bättre. Livet här har varit ett litet drömliv för oss. Jag har fått vara sambo med världens underbaraste människa, vi hittade det perfekta boendet för oss två, vi har haft världens bästa jobb med de bästa cherferna man kan önska sig och mött de finaste männsikorna. Lilla sämhället i Cronulla är det bästa, nästan perfekt om jag får säga det själv. Och kanske nummer ett på listan, 12 min till stranden, sol och värme nästan varje dag. Ja, det har varit svårt att inte älska livet sedan vi anlände. Under tiden här har vi jobbat tillräckligt mycket för att kunna resa igen, men ändå kunnat njuta till fullo av livet. 
Det är faktiskt med lite tårar jag säger hejdå till det här livet. 
 
Men jag börjar fort le igen när jag vet vad som väntar oss!! Som sagt, den 5 mars flyger vi mot nya äventyr. På flygplatsen hämtar vi upp vårt kommande hem under nästan en månad framöver. En väldigt enkel van, som har en säng och en kokplatta..allt vi behöver ;) Bara det kommer bli en upplevelse i sig! Vi har hört mest gott om den södra delen så vi har bestämnt oss för att bara riktiga in oss på den, då vi inte vill stressa oss igenom landet.  Vi båda intalar oss själva att vi tar norra delen nästa gång vi kommer hit.
Vi har även en vän, Lorraine, på jobbet som har sin familj i Nya Zeeland och hon var en ängel som tog kontakt med sin bror så att han skulle kunna ge oss tips på saker som man måste se på den södra delen. Saker man inte kan hitta i guideböcker! Brorn välkomnar oss då att bo på hans tomt i några dagar, låna deras faciliteter och ge oss massa tips som vi behöver veta innan vi ger oss iväg på riktigt. Han bor 5h söder om Christchurch, staden vi landar i. Resan kan inte börja bättre! Tvekar inte en sekund på att vi kommer ha grym månad i detta land. Som jag skrev i det förra inlägget är folk så otroligt hjälpsamma och trevliga här och detta är ännu ett bevis på det. Vi kommer vara evigt tacksamma till massa människor här.
 
Siata veckan nu är ganska fullspäckad; packning, städning och planering står såklart på schemat. Hinna träffa alla innan vi åker och självklart hinna ta vara på den tiden vi har kvar här. Har redan börjat småpacka och har lite svårt att förstå hur jag ska kunna få med mig hela mitt liv härfrifrån. Var ett tag sen man packade backpackerväskan senast, men nu känner vi oss mer än redo att göra det. 
Jag lovar att vi ska uppdtera er så fort vi har möjlighet i Nya Zeeland! 
 
Ta hand om er där hemma! 
Massor av kramar från oss <3