onewayticketasia.blogg.se

Men en enkelbiljett i våra händer beger vi oss till Asien och vårat hittills största äventyr. Följ oss vettja :)

When one journey ends, another begins

Kategori: Allmänt

We made it!!!

Back in Christchurch, och vilken resa det har varit :D När vi inte trodde att Nya Zeeland kunde leverera mer kom vi in på västra delen av ön. Jag kan inte beskriva med ord hur vackert det var. Åkte efter havet mestadels av vägen, vilket gjorde vyerna ännu finare. Under den sista veckan har vi inte gjort något speciellt, åkte från den ena lilla byn till den andra. Njutit av det fina vädret som vi haft sån tur med och gått på små trekkar i den fina naturen. Högst upp i norr kom vi in i Marlborough, som är berömt för alla sina vingårdar och det tog vi självklart vara på! En halv dag åkte vi runt och smakade på otroligt goda viner. Betalde under dagen 4 dollar plus bensin - inte så illa! Strålande sol och i princip gratis vin, bättre kunde vi väl inte haft det, konstaterade vi båda väldigt fort.

Tänker nu tillbaka på resan och kan inte sluta le :) Allt har gått så fort men ändå känns det som om vi har varit här i evigheter. Vi har betalt för camping tre gånger under resan. Endast när vi var i Queenstown, annars har vi stått där vi känner för. Små villaområden, längst efter en liten landsväg, vid havet, vid små sjöar, efter småvägar och Simon har väl kanske fått övertala mig varje gång att det är ett bra och säkert ställe vi står på! Men jag är så glad att han gjort de. Fått njuta av lugnet, sett de vackraste soluppgångarna och nedgångarna jag skådat och sen har det ju varit spännande såklart ;) Vi har levt på mest konservmat, nudlar, bröd och ägg. Men häromdagen lyxade vi till det med skinka och yoghurt och en liten rostad kyckling till lunch och vi var som små barn på julafton. Hahah så det krävs inte mycket för att göra våra dagar :) Men måste säga att det har varit en del av charmen med den här resan, att uppleva och göra saker man aldrig gjort eller vågat förut och att leva och bo som vi gjort. Förra veckan sparade vi in en dusch när vi stannade vid en älv. Solen stod högt på himlen och vi sköljde av oss mitt ute i ingenstans - om inte det är camping så säg! Värt att notera är även att när vi gjorde detta hade vi inte duschat på tre dagar, så vi var minst sagt desperata...

Men ska väl också erkänna att jag inte klagar på att komma tillbaka till Sydney och byta upp mig till en större och lyxigare bil. Och kanske lite bättre mat ;) vi har ju faktiskt spis och mikro i den bilen. Wohooo!
PLUS att vi får främmande från Sverige :D livet kan inte bli mycket bättre för oss just nu.

 

Inatt lyxade vi faktiskt till det med camping. En sista dusch innan det blir "hemfärd". Kallade det automatiskt "hem" vilket gör att det faktiskt känns både konstigt och jobbigt att inte ha grannyflaten och Opah att komma tillbaka till. Har ju faktisk varit vårt hem de senaste 7 månaderna. Men vad har jag och klaga på, har otroligt mycket att se fram emot nu! Så igår hann vi även med att tvätta, vilket tog oss i princip halva dagen och idag lämnar vi tillbaka vår lilla van och beger oss mot Sydney. Dock en mellanlandning i Melbourne, så det blir en favorit i repris. En natt på flygplatsen...

Så nu väntas en månad av allt roligt man kan tänka sig! Vi har det bästa sällskapet, en van, underbara Aussie och värme. Kan väl inte begära så mycket mer?! :D yeeeey! Vi mår mer än bra och hoppas att ni där hemma också gör det.

Mindre än tre månader tills vi är hemma, saknar er!

Massor av kramar från oss

Regret nothing

Kategori: Allmänt

Hej på er!

Gått dryga veckan sen vi sist skrev och vi har nu tagit oss runt nästan halva ön. Nya Zeeland är fortfarande lika underbart och landskapen/vyerna har inte svikit oss än, (vilket jag tvekar på att de någonsin kommer att göra
)

Vi hade ett härligt pittstopp nere på sydvästra delen där vi hälsade på Lorraine's bror, Collin. Han och hans fru, Christine, tog emot oss med öppna armar och vi kände oss hemma direkt. Det slutade med att vi stannade där i två nätter. Hade det hur trevligt som helst, med mycket vin och öl, såklart, och dom hann även med att bjuda på bbq en kväll. Vilket var det bästa vi ätit på länge och det kommer nog dröja ett tag innan vi kan njuta av sån mat igen! Kan väl erkänna att nudlarna och konservmaten inte riktigt är lika charmigt längre..
Under en av dagarna tog Christine med oss till en jätte mysig by där hon växte upp. Det var jätte vackert där precis vid havet. Sista natten insisterade de på att vi skulle sova inne i ett av gästrummen och vi var inte så svårövertalade. En riktig säng med rena lackan! Passade även på att sova ut dagen efter och tog en sista dusch innan vi kände oss redo att åka ut på vägarna igen. Underbara människor!

Vi tog vägen via kusten, Catlins cost, längst ner på sydön, som är känd för sina fina landskap och kust-väg. Efter vägen stannade vi till vid en jätte fin strand där vi tänkte stå över natten. På stranden låg det väldigt många och jättestora, sjölejon, som då var en bra bit bort. Vi gick därför ur bilen för att komma lite närmare och få några bra kort på dem. När vi var ungefär 100 meter från bilen valde sjölejonen då att röra på sig, och de ville tydligen också slå lägger på samma ställe som oss. Två bjässar fem meter från bilen, precis så att vi inte kunde(ville) ta oss dit utan att behöva passera dem. Då började även de tio andra på stranden röra på sig, och vi hade ingenstans att ta vägen. Jag var så rädd så jag nästan började gråta, och Simons "tröstande" ord om att han hade koll på läget visste vi båda att det inte var någon sanning i. Efter en och annan panikattack förstod vi att vi var tvungna att ta vägen förbi dom två som "sov" vid bilen och där fick vi seriöst smyga förbi och hoppas på att de var tillräckligt trötta för att inte höra oss Som ni kanske förstår valde vi att inte slå läger där den natten och några såna mer äventyr blir det inte! Vi fick iallafall bra kort på dem, det ska vi ju ha ;)

Efter Catlins cost styrde vi mot Milford Sounds och Queenstown. Fram och tillbaka till Milford tog ca 5h och vägen var fantastik. Faktiskt mycket bättre än själva Milford Sounds. Vi valde att inte stanna där över natten då de små sandflugorna där skulle ha ätit upp oss!! Vi stannade i en annan liten mysig by nedanför istället innan vi dagen efter fortsatte mot Queenstown.
Och gott folk där hemma, tro det eller ej, men i förrgår hoppade vi båda skydive!!! Seriöst det bästa och häftigaste vi varit med om! 4,5 km upp i luften och ett fritt fall på 60 sekunder. Det går inte att beskriva vilken känsla det var, adrenalinet klickade in rejält iallafall! SJUKT!
Simon hoppade även bungyjump. Fritt fall på 134m, det högsta i Nya Zeeland. Jag var en fegis och bangade ur men var med och kollade på min pojk och var nästan lika nervös som honom.  Bilder kommer på Facebook!
Vi fick båda vår dos av äventyr och kände oss där med redo att fortsätta. Efter Queenstown styrde vi mot Wanaka. En mysig by precis vid vattnet och vi kom dit i lagom tid så att vi hann njuta lite av solen. Vädret var även bra dagen efter så vi stannade vid sjön under dagen innan vi fortsatte längre upp för kusten. Vi körde en ganska bra bit på eftermiddagen, 30 mil, upp till Franz Josef som är känt för sina fina glaciärer. Vi övernattade där och idag tog vi några små trekkar för att komma närmare glaciärerna. Måste väl erkänna att det inte var något jätte speciellt, men jätte fin natur, som alltid. Just nu befinner vi oss i Greymount men kommer troligtvis fortsätta lite längre idag.

Det börjar dra ihop sig och vi har bara 9 dagar kvar i NZ.Det är sjukt vad tiden går fort!
Ta hand om er där hemma, längtar efter er!

Puss och kram från oss

Living the dream

Kategori: Allmänt

Efter lite förseningar och annat krångel så landade vi äntligen i Christchurch. Spenderade första natten på flygplatsen och klev sedan ut i något som kändes exakt som Sverige. Lite kyligt med en sån otroligt frisk luft, vilket vi inte känt av på över ett år. Började med att hämta ut vårt nuvarande hem och åkte in till Christchurch, spenderade dagen med att fixa allt vi behövde och gjorde lite sightseeing i staden.

Dagen efter började resan på riktigt och med kartan i högsta hugg begav vi oss söder ut. Även jag körde bil för första gången sen vi lämnade Sverige. Redan första dagen kunde vi konstatera att Nya Zeeland är ett land som vi aldrig kommer få nog av. Jag kan inte sluta le på när jag tänker på vad mycket vi har framför oss.

Under dagen tog vi oss ut på småvägar och såg jätte fina delar av landsbygden. En mjukstart kan jag väl säga när jag visste vad som väntade oss. Andra dagens resa avslutade vi i en liten stad som heter Ashburton. Vi frågade där en man om tips vart det var bäst att parkera över natten och det visade sig att han och hans fru ägde ett hotell, där de lät oss stå på hans parkering. Dom bjöd även in oss i deras hus, där de bjöd på öl och gav oss massa tips på vart vi måste åka. Vad behöver vi en guidebok till? :) Morgonen därpå fick vi även låna deras dusch, vilket var väldigt skönt och välbehövligt efter 3 dagar...det tackar vi de hjärtligt för. 

Dag tre styrde vi verkligen mot fantastiska vyer och landskap, det finaste vi skådat. Fast jag förväntar mig att jag alltid kommer tycka och säga det här i Nya Zeeland. Jag överdriver inte om jag säger att det runt varje hörn väntar något fantastisk som gör att man aldrig slutar förundras över detta land. Bland annat kom vi till platser där en liten del av sagan om ringen spelats in. Bilfärden tog oss en 30 min extra för att vi inte kunde sluta stanna och ta kort på allt vackert. 
På vägen tillbaka bestämde vi oss för att campa vid en sjö som ett annat par rekomenderat oss om. De hade även massa fler rekommendationer att dela med sig av. Helt otroligt vad folk är hjälpsamma och trevliga.De paret bjöd oss även på lite lunch. Där vi kampande under natten fanns det varken internet eller telefon teckning, världens mysigaste lilla by, lugnet själv.

Dagen därpå ställde vi klockan på 6.30. Tro det eller ej, men vi var de första uppe på campingen vilket verkligen inte hör till vanligheterna ;) Då styrde vi tillbaka genom bergen mot soluppgången och jag kan inte sätta ord på vad magiskt det var. Vet inte ur något skulle kunna skulle kunna toppa det här! Under dagen tog vi det ganska lugnt, stannade vid en mysig sjö och tog vara på solen och sedan tog vi oss till Mount Cook, ett av alla berömda berg här. Därefter bestämde vi oss för att campa längs den finaste sjön vi någonsin skådat, grön och blåfärgad. Trodde inte att såna sjöar existerade förutom på bild.
Och jag måste erkänna att än så länge är det en charm att bo så litet och mysigt som vi gör: Stå och laga mat på en liten kokplatta. Stanna vart vi vill och åka precis vart vi känner för. Det här är väl livet om jag får säga det själv.

Idag passerade vi även 100mil sträcket, och många mer blir det! 

Hoppas att allt är bra med er där hemma, vi saknar och tänker på er mycket! Vi uppdaterar er så fort vi får intenet igen. 

Massor av kärlek från oss 

P.s. Kunde inte ladda upp bilder på bloggen.. Så dom ligger uppe på simons Facebook istället!