onewayticketasia.blogg.se

Men en enkelbiljett i våra händer beger vi oss till Asien och vårat hittills största äventyr. Följ oss vettja :)

Jul och Nyår tillsammans med ett fantastik sällskap!

Kategori: Allmänt

Heeej på er! 
 
Vil börja med att säga att jag skäms över att vi varit så dåliga på att uppdatera er..Men nu ska det bli skärpning! Det har faktiskt inte hänt så speciellt mycket för oss det senaste halvåret. Vi jobbar för det mesta och njuter till fullo när vi är lediga. Försöker ta vara på solen och allt annat underbart man kan göra här! Men de senaste tre veckorna är verkligen värda att uppdarera. Vi fick nämligen fin främmat från Sverige :D 
 
 
Det var underbart att se dem på flygplatsen tidigt den 24e december. Jag fick träffa Simons mamma och bror för första gången efter över ett år tillsammans med Simon, var nog på tiden nu.. Underbara människor, jag ser verkligen fram emot att träffa dem igen till sommaren :) 
 
Vi började verkligen med att ha turen på våran sida. Vår hyresvärds föräldrar bor 30 min bort i ett stort lyxhus precis vid vattnet och de skulle passande åka bort 10 dagar efter jul. Världens snällaste människor som dom är, lånar de ut deras hus till oss under tiden de är borta!! De var glada att de hade någon som vaktade det och vattnade deras blommor under tiden. PLUS att vi under denna tid även fick låna deras bil! Vi alla levde i en liten dröm under dessa dagar och bara njöt av lyxen! Australienarna är över lag väldigt trevliga och givmilda, vi har bemötts av så många trevliga människor som bara spontant kan bjuda oss på middag eller göra allt de kan för att hjälpa oss. En av alla de saker jag kommer sakna när jag kommer hem! 
 
Under dessa dagar hann vi med att turista en hel del i Sydney, lugna stranddagar i Cronulla och lite shopping såklart. Hann även med en heldag i Blue Mountains där vi skådade fantastiska landskap och underbar natur. 
 Three siters -- Blue mountains 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och såklart hann vi med jul och nyår i detta fantastika land.
Jul firade vi med våra hyresvärdar Shaun och Angelina hos Shauns föräldrar med en stor del av deras släkt och vänner. Vad mer hade vi kunnar önska oss? Vi fick fira jul på Australiensk vis med otroligt trevliga människor vi aldrig träffat förut. Dagen efter flyttade vi in i lyxvillan och gjorde oss fort hemmastadda. 
 
 Stiliga familjen! 
 
 <3 
 
 
 
 
 
 
 
Nyår firades på enda stället man måste vara på om man någon gång i livet befinner sig i Sydney! MAGISKT är ordet för denna kväll. De mäktigste fyrverkerina jag någonsin skådat. Dagen var lång och vi lämnade huset vid nio på morgonen och var inne i Sydney och på plats vid halv elva. Perfekt utsikt mot Opera huset och Harbour Bridge och med en pool 100 meter bort. De klagade man inte på när solen stod högt på himlen hela dagen! Efter tolvslaget började dock den spännande resan hem.. Vad ska man säga, aldrig skådat så mycket människor på en och samma plats, alla på väg mot samma destination: tågstationen... Kanske därför man bara vill göra det här en gång livet ;) Men klart värt de! 
 
 
 
 
 
Den 5e januari bar det av Melbourne. Vilken stad! Vi alla var helnöjda efter 5 dagars sightseeing. Hade ett perfekt boende med gångavstånd till det mesta. Dock kastade vi bort en halv dag på ett zoo.. Tror ingen av oss längtar efter att få gå på det igen på ett tag. Men vi toppade upp den dagen med lite shopping. Shoppingen var brutal där och det var nog tur att vi alla enbart hade ett hanbagage på 10kg...Vi njöt även av den goda maten och den underbara atmosfären som staden har att erbjuda. Sen hann vi också med en heldag på några av alla vingårdar som finns i Melbourne, där vi fick smaka på fantastika viner. Även öl, cider, ost och chockladprvning. En underbar dag med underbart sällskap och fint väder :) 
 
Jätte fin utsikt från skydeck i melbourne 
 
 
 
 
 Vackra vingårdar!
 
När vi kom hem väntade inte lika lyxigt boende.. våran lila grannyflat! Trångt var det, men vi klarade det också. Under de sista dagarna njöt vi mest vid stranden, hann med en sista dag i Sydney och njöt av varandras sällskap :) 
 
 Middag på Opah 
 
Alla lyckliga sagor måste tyvärr ha ett slut och den 16 januari var det dags för hemfärd..Det har varit tre fantastiska veckor och det har varit underbart att ha er här, Stina, Sam och Camilla tack ännu en gång <3
 
 
 Världens finaste människa <3 
 
Nu är vi inne på slutspurten på jobbet och livet i Kirrawee/Cronulla för den här gången.. för den 5 mars börjar resandet igen, ohhh we can´t wait! Även fast en liten del av mig aldrig vill lämna det här stället..Och den 1 april landar våra vapendragare i Sydney, då börjar den fatastiska resan uppför östkusten! Jessica och Eric vi längtar efter er, MASSOR!! Och sen håller jag mina tummar och tår på att min älskade Jonna kan komma och hålla oss sällskap i några veckor, Hoppas, hoppas <3 Mycket att se fram emot nu :D  Sen gott folk är vi snart hemma igen! 
 
Förra helgen var fantastisk! Jobbade fredag kväll och på lördagen hade vi en heldag i sydney som avslutade med Avicii, ja han var helt otrolig! :D Söndagen, Australia day, firades på en båt tillsammns med Mat och hans tjej Lana och några av deras kompisar. Firades helt klart på bästa sätt! 
 
Nu väntas en helg av jobb, solen skiner och vi fortsätter att njuta! :D hoppas att allt är bra med er där hemma, vi saknar er alla jätte mycket! 
 
 
Puss och kram från oss