onewayticketasia.blogg.se

Men en enkelbiljett i våra händer beger vi oss till Asien och vårat hittills största äventyr. Följ oss vettja :)

På resande fot i Rajasthan

Kategori: Allmänt

Tjoho! 
 
Sedan vi senast skrev har vi hunnit med en hel del. Efter Bikaner tog vi oss till Jaisalmer där kamelsafari väntade oss! Efter fyra timmar på en kamelrygg hade vi båda ganska ont i benen, och inte tala om rumpan. Men vad vackert det var, så det var klart värt de. Vi red runt ute i öknen, där det inte fanns vägar, eller knappt träd, utan bara sand. Turen avslutades med att vi alla möttes upp för att äta middag på kvällen. Det bjöds på indisk mat, dans och sång. Och sedan fick vi bestämma om vi ville ligga kvar i byn eller följa med ut i öknen igen och spendera natten där, på bar mark, under öppen himmel! Inte jätte svårt val. Vi fick en varsin liten uppvikbar säng och ett täcke. Vi båda enades om att detta ändå var fräshare än några utav sängarna vi sovit i tidigare under resan. Och det tog faktiskt inte lång tid innan vi somnade under stjärnorna, och det var riktig häftigt och ja, romantiskt.

Dagen efter tog vi natttåget mot Jodhpur där vi hade två nätter bokade. VIlket visade sig vara en fin liten stad. Vi strosade runt och åkte och kollade på tempel och andra sevärdheter. Simons födelsedag firades såklart med lite tårta!

Sen var det dags att åka vidare igen. Efter en alldeles för lång och krokig bussresa på sju timmar var vi äntligen framme.. Men det var värt resan, Udaipur, klart finaste och mysigaste staden hittills i Indien. Vi fick världens lyxigaste hotellrum och lyckan blev fulländad när vi såg att de hade täcke! Det pågick en tre dagars lång festival under tiden vi var där, vilket var mer än underhållande att se på. Tyvärr fick vi bara en och en halv dag där innan vi var tvungna att åka vidare.

Nästa stopp -- Pushkar. Där skulle vi för första gången på resan stanna i mer än två nätter.. tre faktiskt! Så under dessa dagar har vi bara strosat runt i Pushkar. De har en jätte fin sjö som staden formar sig kring. Vi har bara tagit det lugnt och ätit god mat och passat på att njuta, även hunnit med lite välförtjänt poolhäng! Värmen börjar bli en aning olidlig redan nu, och i maj börjar den riktiga sommarvärmen komma här i Indien och då är vi väldigt glada att vi kommer spendera en del av tiden i Nepal där vi faktisk ser fram emot en svalare temperatur.
 
Nu befinner vi oss i Sawaimadapur där vi morgonbitti hoppas på att få se tigrar när vi ska ut på safari i national parken. Här kommer vi bara vara en natt innan vi sedan fortsätter mot Agra imorgonkväll! 
Internetuppkopplingen i Indien är inte den bästa, så bilder kommer!! 
 
Vi saknar er där hemma! 
 
// Jennifer&Simon
 
 
 

Kommentarer

  • Mamma Camilla säger:

    Saknar er också <3

    2013-04-21 | 10:56:37
  • Grefven säger:

    Hur stor är en liten stad i Indien??

    2013-04-30 | 19:49:11

Kommentera inlägget här: